Werkwijze & Tarieven

Bij het ontwikkelen van goede betrouwbare software oplossingen komt veel kijken. Bij het ontwikkelen van software zal een professionele software ontwikkelaar de volgende handelingen uitvoeren:

  • Analyse klantwensen en dit vertalen naar een goede software oplossing
  • Ontwikkelen / schrijven / programmeren van de software oplossing
  • Testen functionaliteit. Hiervoor worden meestal geautomatiseerde testen ontwikkeld
  • Onderzoek naar code kwaliteit, beveiligingslekken, performance problemen, licenties, etc.
  • Documenteren van de software / software architectuur
  • Installeren / configureren software op servers
  • Beheren software (incl. opzetting monitoring)
  • Risico analyse doen bij wijzigingen

Tevens zal een software ontwikkelaar constant moeten blijven studeren om de snel veranderende nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied te blijven volgen.

Software ontwikkel trajecten worden tegenwoordig nog maar zelden tegen een vaste prijs aangeboden (alleen bij kleine projecten).

Het is veel beter om te werken op uurbasis. Dit omdat je dan vooraf niet helemaal hoeft vast te leggen wat je gaat bouwen. Het beste is om in kleine stappen naar een einddoel toe te werken. Dan kan zowel ontwikkelaar/ontwikkelteam als klant leren van de ervaringen en dat zal het eindproduct ten goede komen.

Ik werk dan ook voornamelijk op basis van uurtarief / nacalculatie. Het uurtarief is afhankelijk van een meerdere factoren maar ligt in de regel ergens tussen de 80 en 110 euro per uur (excl. btw).

Natuurlijk kan ik wel een globale indicatie geven van kosten van een project.

Ik sta ook open voor het mee participeren in een startup, waarbij ik kennis / ontwikkeluren kan leveren in ruil voor een belang. Wordt het project / product uiteindelijk een succes dan profiteren we daar beide van.

Tevens heb ik een goed netwerk waardoor ik andere vormen/oplossingen kan leveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een samenwerking met het onderwijs.

U kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen om de mogelijkheden te bespreken.